Har du styr på forsikringen?


Uden den lovpligtige knallertansvarsforsikring, kan det blive dyrt at være indblandet i et uheld. Også selv om man er uden skyld i uheldet.

Det er lovpligtigt at tegne en knallertansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker skader på andre eller andres ting i forbindelse med et uheld.

I kan også tegne en ulykkesforsikring, som dækker dit barn og en kaskoforsikring, som dækker knallerten.

Se her, hvor dyrt det kan bliver, hvis man er ikke er ansvarsforsikret og bliver indblandet i en trafikulykke:

 

Eksempel

Kasper er 16 år og kører på en knallert, der ikke er forsikret. En mand træder ud foran ham, og Kasper rammer ham. Kasper er uden skyld i ulykken, men han skal alligevel betale. Manden kommer slemt til skade og er sygemeldt i tre måneder. Manden får konstateret en méngrad på 8 %.

Kasper skal betale:

 

 Tabt arbejdsfortjeneste i tre måneder

   75.000 kr.

 Svie og smerte i tre måneder

   17.000 kr.

 Tab af erhvervsevne

 450.000 kr.

 Ménerstatning

   63.240 kr.

 I alt

 605.240 kr. 

 

Oveni kommer udgifter til medicin og behandling. Erstatningen udbetales i første omgang fra en lovpligtig pulje, men Kasper skal bagefter tilbagebetale pengene til puljen. Som 16-årig har Kasper nu en gæld på over en halv million kroner. 

I de fleste tilfælde får man tilbudt en afdragsordning, så man kan betale gælden af. Men der vil gå mange år, før Kasper er gældfri.

 

Dyrt for mange knallertkørere

Det sker i gennemsnit ca. én  gang om ugen, at en knallertkører uden ansvarsforsikring bliver indblandet i et uheld.

 

Husk

Hvis man kører groft uforsvarligt, hensynsløst eller ulovligt på knallert, kan man risikere, at ansvarsforsikringen ikke dækker, hvis man bliver indblandet i et uheld.